Mat • Dryck

people of the world: spice up your life

Heheh… ja, så mycket vi har råd!

Nu kommer tre knapra månader. Med rådande ekonomiska klimat förvånar det föga om det blir fler än så, men tre som jag vet om. Det leder till en påtivingat tråkig mat. Det är kanske ganska vanlig mat, men jag är ju van vid att prioritera maten som en större utgift. Jag är van att kunna nära mitt matlagningsintresse. Nu behöver jag snurra på priser och gräva djupt i skafferi och frys och det ÄR. SÅ. GRÅTT!

Jag tänkte därför försöka göra det lite roligare med kanske tillbehör, såsalternativ, toppings, bröd!? Få väck det grå, eller åtminstone göra ett tappert försök till det. Även om det lutar åt att bli en del ”trista” rätter (för att jag utgår mycket från priser och vad jag köpt på mig när ekonomin var stadigare) behöver det ju inte likna en gudsförgäten skolbespisning. Inte om det går att hjälpa.

Potatis- och purjosoppa, samt en varm macka med champinjonstuvning

En gång i tiden hade min blogg en matnisch. Det var fortfarande mitt vanliga personliga tilltal, men det var helt klart en matblogg i grunden. När jag fick covid-19 och tappade all smak startades den här (älskar att blogga här…) och sedan har matlagningen förändrats drastiskt fram och tillbaka baserat på hur de där smaknerverna betett sig. Nu får det förändras igen, men baserat på budget. Att skriva om det, att fota maten och att pimpa rätter med enkla medel… kanske det kan ge mig lite lust tillbaka? Och kanske kan det ge lite inspiration åt andra fattiglappar där ute!

22 reaktioner till “people of the world: spice up your life”

 1. Här blir det inte så mycket ”dyrare” mat heller nu. Allt blir bara dyrare och mitt i allt får vi en regering som tänker försämra för oss sjuka så mycket de bara kan med sänkta ersättningar m.m så höjda hyror, elräkningar m.m kommer man behöva klara på MINDRE inkomst än nu… kanske får lära sig trolla för annars går det inte…
  Inte blir man frisk av det, tvärtom får man mer ångest, stress,oro och depression men men ….

  Tar gärna emot tips på billig, bra och god mat 🙂

  Gilla

  1. Tack så mycket för din kommentar, jag tänker särskilt mycket på personer som är sjuka nu. Jag är frisk nu och arbetar, så kanske mina tips inte är tillräckligt anpassade… vet inte. Men jag publicerar dem ändå, man får anpassa 🙂 ❤

   Gilla

   1. Gillar dina recept, idéerna tryter här hemma. Ibland blir det väldigt konstig mat då man samlar ihop rester men inget slängs här…😂
    Mitt inlägg lät deppigt men det är så Just nu med ORO och stress över alla höjningar och vetskapen vad de som ska styra landet tänker göra. De vill verkligen ”frysa ut oss” sjuka ….
    Gillar din blogg och spännande att flytten är så nära nu😀
    Sköt om er du och maken 🙂

    Gilla

   2. Jag förstår verkligen :(( Jag har inte pratat politik i bloggen med flit, men somliga verkar tro, som du sa, att sjuka människor kan trolla. Eller kan ”rycka upp sig”. Fullkomligt vidrigt!

    Gillar dig ❤

    Gilla

 2. Vi har precis köpt galet mycket älgkött, så egentligen behöver vi bara köpa frukostmat och tillbehör till köttet.
  Men jag håller med, det är en lite tråkig tid som kommer, man får köpa lite färgglad mat emellanåt och göra vardagsmaten lite roligare iaf en gång/veckan.

  Gilla

  1. VAAA, vad lyxigt 😀 Jag har också en massa mat i kyl och frys och skafferi, från tider då jag var rikare, hehehe. Så jag ska nog kunna klara mig ganska bra ändå. Men jag tänker att jag måste vara jätteförsiktig, för jag har två dubbla hyror och så en massa utgifter kopplade till bilen… Men jag ska nog klara mig ganska bra, lite uppfinningsrikedom får plockas fram från något hörn av själen XD

   Gilla

 3. Jag tar jättegärna lite inspo på billiga rätter! Som student får man ju redan vända en del på kronorna, och ännu lite mer nu när läget är som det är. Och jag är tyvärr inte jätteförtjust i att laga mat, haha, jag tycker bara att det tar massor av tid från annat viktigare, haha, så jag tar supergärna tips på lite snabba och smidiga recept som du lagar! ❤

  Gilla

 4. Maten har verkligen blivit dyr. Trodde inte det skulle göra sådan skillnad men det gör det. Man får passa på när det är extrapriser. Vad jobbigt att du tappade smaken. Förstår att man inte har någon lust att laga mat då.
  Kram

  Gilla

  1. Jag trodde naivt nog samma sak, att så stor skillnad brukar det aldrig göra. För jag tycker folk har ”hotat” om det tidigare också och då har jag aldrig märkt något. Nu däremot. Mycket gröt?

   Gilla

 5. Jag hade gärna läst sådana inlägg. Älskar att se dina matbilder för du får även enkla middagar att låta fantastiska! Av någon anledning inspirerar de mig, det tyckte jag även för flera år sedan när du la upp jättetorftiga matveckor någon gång när du var sjuk och inte kunde ända så varierat.

  Gilla

  1. Haha, det BLEV ett riktigt sånt inlägg nu, en bra rätt och resten jättetorftiga. Jag tycker att det är skämmigt, men nu kör jag för ”knepens skull”. Jag har kört två veckor megabudget, nu orkar jag inte det längre tror jag, kanske kan köra torftigt två dagar i veckan till en början…

   Gilla

 6. Jag älskar att utmana mig själv på olika sätt, vilket du kanske märkt. Just frysstädningsmat tillhör något av det roligaste! Vill ju inte behöva slänga något… Somligt kan man bara inte spara hur länge som helst. Det konstiga är att det är precis som med mina lösgodispåsar: fast det är jag som stoppar in nästan allt i frysen finns det vissa varor som alltid blir liggande. Som att jag tror att vi vill äta det, men det väljs aldrig i första hand. Bara för det ska jag rensa ur i frysen idag och sortera upp så får jag lite bättre översyn. Tack för inspirationen!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s