Hälsa • Ohälsa

rädslor är inte logiska

Det finns tankar som jag tror många av oss kan tänka, om olika områden i liven: ”Så snart X händer så Y”.

Så snart jag gått ner tio kilo kommer jag bli nöjd. Så snart måndag kommer börjar jag träna. Så snart vi gift oss kommer vi bli lyckliga. Så snart vi får ett barn kommer allt falla på plats. Så snart semestern kommer ska jag vila.

Det borde kanske finnas en fruktan i alla Y jag tänker angående mitt byte av bostad. Så snart jag flyttar kommer jag Y, Y, Y, Y, Y och Y. Med alla mängder oväsentligheter jag går runt och är rädd för borde detta verkligen slå i taket. Rädslan för besvikelsen när Y efter Y efter Y inte går i uppfyllelse. Men så är jag inte lagd. Jag vet inte varför.

Hur kan jag få svåra symtom av blotta tanken på att gå ut på restaurang eller åka på konferens, men jag klarar av att säga upp en ljuvlig bostad utan att rädas resultatet? Äsch, skit samma hur. Så är det, så blir det, så gjorde jag, så gör jag.

Här kommer ett Y hända: kvällspromenader längs älven. Varför det skulle hända där när det inte händer här är egentligen en gåta, men jag är inte rädd. Y, Y, Y, Y, Y är allt jag tänker på.

En katt har nio liv. Jag undrar hur många jag har.

4 reaktioner till “rädslor är inte logiska”

 1. Kan det vara en del av att du flyttar med dig ditt ”hemma och trygga” kanske? Jag är också relativt hemmafixerad (men inte i den grad du är) och är visserligen inte så van vid att flytta. Bott på två ställen sedan jag flyttade hemifrån. Men jag känner ändå att om jag flyttat med mig mitt hemma till en ny plats hade den inte varit ”läskig”. Däremot om jag skulle åka dit på semester och bo på hotell så hade obehagskänslorna på en gång kommit. Ologiskt som du säger.

  Gilla

  1. Ja så är det säkert! Eller jag vet inte… för det är samma sak med andra ”stora grejer”, som att jag har nästan vägrat sätta mig i bussen till skidbacken av rädsla, men har inget emot att slänga mig ut för svarta vidriga skidpister där jag håller på att dö på riktigt. Men oavsett skäl så är det bara fint att de saker jag inte är rädd för kanske kan få fortsätta vara lustfyllda :))

   Gilla

 2. Klart du ska gå promenader vid älven sen, just nu bor du ju lite långt bort från älven. Eller så hittar du andra promenadvägar som är minst lika bra och fina.
  Man vet ju att någonting ändras vid en förändring, men kanske inte det man trodde. Å andra sidan behöver man de där ”om jag gör x, så händer y”, fastän i slutändan blev det ”ö”.
  Nä, nu blev det där helt snurrigt!
  Ha en skön lördag!

  Gilla

  1. Nej jag förstår 100% vad du menar! Du har ju också fler liv än en katt utan att misströsta. Och jag gör verkligen inte det, jag misströstar aldrig, för jag tycker att Ö är nog så bra!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s