Listor • Svep

jag är så förtjust i de här sakerna

Det här är fem saker jag tycker jättemycket om, på ett eller annat sätt, utan att det har något särskilt skäl till kärleken. Eller i alla fall utan att ha några för andra uppenbara skäl. Ibland är det knappt uppenbart för mig.


1. Tanken på en brödprenumeration. När jag var liten fanns en period då vi gick ut och hämtade färskt bageribröd hängande i en påse på dörrhandtaget. Nu vet jag tyvärr inte längre om det erbjuds någon brödutkörning i Umeå.

2. Vinflaskor. Jag älskar vinflaskor. Jag tycker också att rött vin är gott. Tyvärr (eller inte) gillar jag inte att dricka vin så mycket, för jag har ju hela den här ångestkarusellen, men köper ibland ändå. Flaskor, smak och matlagning = ♥

3. Ris. Innan Chaplin brann upp (ett kebabställe i Umeå) brukade Erik beställa gyros med ris därifrån. Jag beställde bara ris. Ris med silverlök, vitkålssallad, tomater och rosa sås. Även ljudet av ris som hälls i kastrull. Helst basmatiris eller sushiris eller paella, men allt går bra. Utom risotto. Jag gillar inte risotto, märkligt nog.

4. Illustrationer av Jan Lööf. Jag hade en kalender med bara illustrationer av honom och jag har aldrig varit så glad av att bläddra fram och tillbaka mellan månaderna. Det finns en för 2023 också, men jag har redan råkat beställa en annan från en elevs jultidningar. Jag är också förtjust i Jan Lööfs berättelser, även om några inte åldrats så värdigt, heheheh…

5. Allt som är korg och rotting. Även innan det var modernt! Jag minns när jag åkte till ett studentrum för att köpa hennes säng (bless, jag var 18 år och skulle äntligen köpa en 120 säng eftersom jag hade flyttat hemifrån :’)) och när jag lix var där köpte jag alla hennes rottingsaker. Två av dem finns kvar i mitt hem än idag, 15 år senare!

6 reaktioner till “jag är så förtjust i de här sakerna”

    1. Jag hade vinprenumeration, men nu när jag har så svår ångestsjukdom så är alkohol extra skadligt och dessutom är vin typ extra elakt för mig! Sorgligt. Men det finns gott vatten i kranen 🙏

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s