Tänker • Gör

döden, döden

”Döden, döden”, som Astrid Lindgren sa i början av sina telefonsamtal. Då var det bortgjort. Skälet bakom radiotystnad på bloggen: ”döden, döden”.

Nu närmar det sig ”livet, livet”. Efter veckor av nattliga drömmar om kraschande flygplan, att trasslas in i sjögräs och knappt hålla mig flytande och panikdrömmar vid en fullkomligt obegriplig kopiator har nätterna nu äntligen börjat fyllas med (åtminstone lite -) ro. Dessutom har veckor av tungt regn och kolsvart himmel bytts ut i helgen, mot strålande sol och vårtemperaturer. Sådana dagar hoppas jag i smyg att vintern inte kommer alls.

När den ändå kommer, för jag vet ju att man kan hoppas hur mycket som helst men vintern bryr sig föga, så kommer allt det besvärliga vara över. Betygen kommer vara klara, jag kommer vara en bra bit in i behandling vid ångestmottagningen, jag kommer ha hunnit fylla år och vi kommer bo på en ny plats.

Nu är det riktigt, riktigt, riktigt nära att börja boa, fota, orka, leka, skratta, leva igen. Jag längtar efter att återta lite identitet liksom. Och eftersom ni känner mig vid det här laget innebär det också att lägga till lite nytt också. Vem vill ändå vara samma hela dagarna? Det orkar inte jag i alla fall, så länge sökandet är roligare än varandet!

Puss till alla!

6 reaktioner till “döden, döden”

 1. Låter mycket bättre med ”livet, livet”. Hoppas det faller på plats nu,när ni flyttar in i nya lägenheten, bit för bit. (jag är inne i en pussel-period, därav den referensen) Förstår det där med nytt, nya planer, mål, tankat osv. Mina har dock stagnerat just nu, men jag ska köpa en ny kalender till jul och så har lite planer kring hälsa som jag ska ta tag i. Varit för mycket nedåtgående ett tag nu…
  Ska bli kul att se bilder från lägenheten förresten! Var det balkong eller är det på bv med uteplats?
  Ha det gott!

  Gilla

  1. Åååh så mysigt, jag vill också pussla men undrar vilket bord jag ska offra åt det. Eller kanske pusselmatta, det kanske funkar bättre, men minns att jag hatade att de inte gick att glida mot en skiva. Jag ser att du har en typ bricka eller? Ska härma 😀

   Jag bor på tredje våningen, så det är balkong och den är stor som ett extra rum. Helt enorm faktiskt!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s