Mat • Dryck

detta har jag i mitt kylskåp

OBS! Just nu.

OBS! Jag vet att det kanske bara är jag som tycker sånt här är rolig läsning….

Att få gräva i någons kylskåp känns intimt. För mig berättar kylskåp en historia. Vem är det som lever här? Jag kan se hela menyer och jag kan föreställa mig en kväll hos personen. Jag kan till och med tänka saker om vad ägaren har för personlighet, intressen, karaktärsdrag. Trots att jag egentligen inte vill ha några fördomar.

Dörren

Såser, dressingar, fonder och marmelader. Och brandy.

Dryckeshyllan

Loka.

Mejerihyllan

Fetaost, grädde, mjölk, créme fraîche, matyoghurt, mozzarella, brie, creamcheese

Frukost och middag

Ost, smör, pålägg, ytterfilé, kebab, smördeg, soppa, pastasås, hummus, skaldjursröra

Grönsaker

Chili, citroner, sallad, ingefära, passionsfrukt, tomater, morötter, potatis, lök, vitlök

Konserver

Oliver, andra olika inlagda grönsaker, dijonsenap, pesto.

Det här är mitt kylskåp mellan storhandlingar. Vi har ju inte bott här i ens tre veckor och har därför inte hunnit bunkra upp det som vi hann äta upp inför att flytta (var är min kapris?), och med vårt stora kylskåp ser det extra tomt ut. Aja.

Låt mig få säga tack för mig och mitt kylskåp som jag nu sitter och funderar på vad jag ska fylla upp det med… utöver kapris, alltså.

8 reaktioner till “detta har jag i mitt kylskåp”

 1. Intressant ändå va andra har i sitt kylskåp 🙂 Vi har sååå mycket här hemma 😂 Mestadels mjölk då det går mycket kaffe här och jag dricker aldrig kaffe svart sen är de ju ketchup senap och alla basics som man måste ha

  Gilla

  1. det låter inte så farligt, de flesta har nog kylen full av sånt XD Vi dricker inte mjölk dock, så för oss blir litern nästan alltid dålig innan den är slut. Men då har vi mycket fetaost istället, hehe!

   Gilla

  1. Jaaa, men ordning har vi nog alltid. Snyggt ordnat däremot, det kan vi nog tacka att vi är nyinflyttade för. Det brukar gå över ganska snabbt XD Utom grönsakerna, där är jag noga mest för att det annars riskerar att glömmas och därmed slängas… ej okej.

   Gilla

 2. Nä vilken ordning! Jag försöker ha ordning (liksom en hylla tillägnad en viss kategori mat osv), inbillar jag mig, men sambon stökar till. Har jag sagt till honom att vi har ett system för kylskåpet? Nej… Blev sugen på att städa i ordning lite och göra ett liknande inlägg. Så knäppt och roligt med kylskåp liksom!

  Gilla

  1. Tack! Jag har alltid ordning, men jag vet inte om detta är rätt ordning… vi har fått ett så himla himla himla stort kylskåp och jag provar mig fortfarande fram tror jag 🙂 Snälla säg till om du gör ett inlägg, för jag tycker (knäppt, helt klart) att det är jätteroligt!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s