Tänker • Gör

säsong för säsong – minns det

Går det att romantisera vintern? Klarar jag av det? Jag tror nämligen att det skulle fungera för mig. Romantisera kanske är att ta i, men medvetet skifta fokus. Om jag lyckas flytta uppmärksamheten från mörkret, från kylan och romantisera det som är runt omkring.

Kan det, istället för att vara jobbigt med mörker vara mysigt med stearinljus? Bara nämn inte skälet bakom stearinljusen! Kan det, istället för att vara jobbigt med kyla vara underbart att testa en ny tesort? Bara nämn inte skälet bakom tekoppen! Kan det, istället för att vara kaos på jobbet vara en hel dag full av pyssel i bildsalen så att man ska hinna sätta alla betyg? Bara nämn inte skälet bakom pysslet!

Jag tror att det är lätt för mig att gräva gropar. Bara baserat på min historia och hur jag påverkas av säsongskiften rent generellt vågar jag dra den slutsatsen, utan att för den skull beskylla mig. Det har inte varit med flit och inte blivit adresserat förrän det är för sent. Men jag har i alla fall satt ord på vägen.

Sedan sist jag skrev har följande hänt:
♡ Jag bränner alla vackra, väldoftande ljus – vad gör de för nytta i en låda?
♡ Snön hänger i skägg över alla tak och gör världen ljus.
♡ Erik har fyllt 35 år och uppvaktats med kaffe, blommor och presenter.
♡ Farmor och Gunnar har förgyllt vår tillvaro med skurna pepparkakor.
♡ På jobbet har vi haft pysseldag med julpynt, pepparkakshus och filminspelning.
♡ Väderleksrapporten har visat solsken idag, i morgon och på fredag! ☀
♡ Lucia har kommit med ljusbringande kronor och sång.

Det lät ju inte som skit direkt.

10 reaktioner till “säsong för säsong – minns det”

 1. Jag gillar ju kyla… ett tag i alla fall. Hade tänkt gå idag, men nä blir kanske hem istället.
  Att prova nya teer är väl bara mysigt och tända ljus. (men vi tänder nästan aldrig ljus, jag glömmer ju bort dem… mindre bra)
  Just det, när det är riktigt kallt är det ju oftast sol, det är ju positivt.
  Ha en skön fredag!

  Gilla

  1. Ja, men så är det ju, med kylan kommer solskenet 🙂 Jag tycker att det känns viktigt, och jag längtar tills det vänder och blir ljusare och ljusare för varje dag. Och det är nääääära nu 😀

   Gilla

 2. Jag jobbar också på att romantisera vintern. Att istället för att tänka ”snart vänder det och blir ljusare och varmare” försöka leva i nuet och försöka njuta av det. Det är inte lätt när låren känns som isklumpar, men på något sätt måste det ju gå.

  Gilla

 3. Det är absolut inte det enklaste att romantisera vintern, speciellt inte om man har en stressig eller jobbig period samtidigt. Men man får försöka så man lyckas ta sig igenom de mörka månaderna! 🥰

  Gilla

  1. Jag tycker att det var så jävligt förra året, så jag tycker att jag måste åtminstone försöka. Ta sig igenom, men ta sig igenom med så mycket mys och ljus och uppmärksamma allt det fina på vägen 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s