Tänker • Gör

vi leker att det går att snabbspola

Här satte jag mig idag, med fingrar så kalla att det inte gick att avgöra om de var tomteluvsröda eller tomteskäggsvita, och krokiga som ginsengrötter. Jag har väntat till nu med att montera ner balkongbelysningen, men nu är den väck och jag kan luta mig tillbaka och leka. Leka att det åtminstone snart är vår. Idag är det ljust. Snart är det varmt.

Det är inte varmt än. På med några fler lager, på med en mössa, på med en fluffig filt. En rykande örtchai och en bok om strålande sommar gör mig sällskap, tillsammans med musik från bärbar högtalare. I vanliga fall brukar jag oroa mig för att det är ofint att spela musik på balkongen och tränga mig på allas tystnad. Inte nu. Det är troligt att jag ännu är ensam på balkongen. Jag och rökarna.

Våren kan få komma.

Nog vet jag, jag vet ju. Det är hela februari och mars kvar. Delar av april till och med, eftersom jag bor i norra delarna av detta avlånga land. Men på balkongen kan det väl få vara vår?

6 reaktioner till “vi leker att det går att snabbspola”

 1. ja jag sa just det till min familj igår, tänk vad härligt … snart, snart, snart är det vår så vi kan sitta ute på verandan och äta middag igen 🙂
  Jag tar gärna vår nu, helst igår.

  Gilla

 2. Jag vill gärna ta del av vårvintern först 😊. Gnistrande sol, några minus och härlig snö – elda ute, åka skidor, ta promenader efter skoterspåren. Det gillar jag också.
  Förstår också din längtan efter våren, för den har nåt särskilt. Jag njuter just nu av att det är ljust ute kl.16. Det går åt rätt håll!

  Gilla

 3. Åh, det låter som en fantastisk stund på balkongen! Jag hade också riktiga vårkänslor idag, hihi! Såg lägenheter runtomkring med öppna fönster och balkongdörrar, och när jag var på balkongen för att vädra mina kläder kändes det som att solen värmde! UNDERBART. ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s