Hälsa • Ohälsa, Mat • Dryck, Tänker • Gör

ett stillastående eller stilla lunk

Här har det sannerligen stått stilla.

Liksom livet.

Jag är sjuk. Det är lite lurigt, vad jag har för något. Mitt största problem är en känsla av att det är trångt och obehagligt i halsen, medan jag dessutom har ryggsmärtor och vallningar. Det är klart, det är svårt att veta vad som är vad när man är 1. kvinna i menstruerande ålder och 2. har sköldkörtelproblem. Oavsett skäl till sjukdom: sjukdom på hemmaplan.

Jag har druckit ungefär 7000+ koppar te. Här är en hoppfull blend med bland annat echinacearot och grönt te. Gott, men inte alltid, så jag har blandat upp med andra sorter också.

Kaffe har också druckits. Godast var ur termos på balkongen. Solen värmde.

Jag vet inte om jag tycker att det är bäst att ha text under bilden, eller över bilden. Som läsare av bloggar kan jag vara kräsen, men som bloggande har jag inte riktigt kunnat landa långvarigt i vilket format som är ”mitt”.

Varje dag har jag behövt ligga på golvet och rulla ryggen på olika hjälpmedel, eller bara stretcha ut den riktigt ordentligt. Har ni några tips? Dels för en gammal rygg som alltid kört ihop sig efter en natt, men dels för en sjukdomsrygg. Vad hjälper!?

Jag har ätit lite också. På bild har det fastnat veganska gyoza med ris, havregrynsgröt med hallonsylt och pasta med ricotta och spenat.

Idag ska jag till doktorn, så att det börjar röra sig här.

Liksom i livet.

6 reaktioner till “ett stillastående eller stilla lunk”

 1. Huija! Hoppas det redan känns bättre då du läser detta. Mitt bästa ryggtips är att göra dubbelhakor (trycka in hakan mot halsen så man får riktigt fina dubbelhakor) tio gånger på raken, flera gånger om dagen. Spikmattan är mitt livs stora glädje och så älskar jag att ”hänga ut mig”, alltså hålla händerna i en stång över huvudet och låta kroppstyngden förlänga ryggraden så långt det går.

  Angående bild och text tycker jag att introducerande text inte behöver bild, sedan kommer alla bildtexter nedanför själva bilderna. Men ibland vill jag ändå att det ska vara tvärtom, så där fick du ju verkligen dagens toppentips av mig.

  Hoppas du får rätt hjälp av doktorn!

  Gilla

  1. Hahaha, ditt tips låter som mig. Det där ”ibland” är så typiskt, och jag vet aldrig i förväg riktigt NÄR jag vill att det ska vara tvärtom.

   Tusen tack för alla dina tips. Jag har tagit fram min spikmatta som varit undangömd och nästan bortglömd. Här ska ryggen tillbaka till livet.

   Gilla

 2. Jag förstår ju att det inte är så kul att vara sjuk (var nyss förkyld själv och det är ju inte svinkul direkt) men du får till och med sjukdagar att verka mysigt. Ett klassiskt ”andras liv är så mycket mysigare än mitt”-scenario. 😉

  Gilla

  1. Du är så snäll, tack så mycket!! Den här veckan har Erik istället varit sjuk hela veckan, och mysfaktorn är borta för att vi är så less på att bara byta av varandra, hehehe… jag försöker inte ens skriva mysigt den här gången. Nya tag nästa vecka!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s