Hälsa • Ohälsa

tag det inte för varsamt – ljug inte för mycket – men tag hand om dig

Det är en arbetstopp nu och eftersom jag försöker hålla jobbet utanför sociala medier: long time, no see!

Jag har ont överallt känns det som, hela kroppen värker. Det känns oförskämt. Jag hade ju beställt omstart. Min rygg värker både upptill och nedtill. Det värker i munnen efter att ha klyvt tänderna av gnisslande och sedan lagat de spruckna tänderna. Det värker i magen från alla mediciner. Sköldkörteln trycker på luftstrupen och ger förnimmelsen av att kvävas varje gång jag glömmer att hålla huvudet i någon av de fungerande ställningarna. Rösten försvinner under dagens bruk. Hostan retar från och till.

I år, jag känner det på mig, kommer jag få till det här medicinska. Jag tror det. Jag göra alla ingrepp och alla åtgärder under 2023 – förhoppningsvis innan sommaren – och sedan är jag frisk som en nötkärna.

Till dess ska jag försöka sluta gnälla, jag var väl aldrig gnällig förr! Det är nog orken som hänger på en skör tråd. När jag är orkeslös är det närmare till tårar. Närmare till gnäll. Men det är inte så roligt. Lögnaktig behöver jag ju inte bli, säga att allt är bra om allt är dåligt, men gnäll är svavel. Konstaterandet två stycken upp får vara det sista. Nog nu.

tidning, kaffe, limpa, film, stickning. tidning, kaffe, limpa, film, stickning. tidning, kaffe, limpa, film, stickning. tidning, kaffe, limpa, film, stickning. tidning, kaffe, limpa, film, stickning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s